BE

SMARTHOME –
DE SLIMME GEBOUWBESTURING

Met SmartHome regelt u uw verwarming, ventilatie en nog veel meer producten – vanuit elke willekeurige locatie.

„Heb ik de verwarming lager ingesteld?“ Voortaan is een korte blik op uw smartphone of tablet al voldoende om een antwoord op die vraag te krijgen. Met de intelligente gebouwbesturing SmartHome behoudt u niet alleen het overzicht, maar heeft u tevens alles onder controle. Regelt u de verwarming, ventilatie en meer voor ieder vertrek geheel individueel. Op ieder moment en vanaf overal.

 • Voordelen

  • Eenvoudige en overzichtelijke bediening.    
  • Weergave van relevante temperaturen en bedrijfsstatussen.
  • Foutmeldingen & alarmmeldingen.
  • Meer comfort dankzij geautomatiseerde processen.
  • Bespaart tot wel 15% energie dankzij het doelgerichte gebruik van de toestellen.
  • Aanmaken van tijd- of gebeurtenisscenario’s.
  • Individueel samen te stellen dag- en weekverloop.
  • Energiebalans kan worden verbeterd.
  • Meer veiligheid en comfort.
  • Grote plezierfactor.

 • Nadelen

  • Afhankelijk van een snelle internetverbinding.
  • Apps verlangen regelmatige updates.
  • Niet met ieder besturingssysteem compatibel.
  • Compatibiliteitsproblemen onder de verschillende fabrikanten.
  • SmartHome-geschikte toestellen zijn duurder.
Man met smartphone
Met een smartphone heeft u de mogelijkheid om uw binnenklimaat te regelen. U hoeft er niet eens voor thuis te zijn.

SmartHome biedt u een scala aan mogelijkheden. U kunt niet alleen uw persoonlijke binnenklimaat regelen, maar bovendien talrijke andere toestellen in een netwerk integreren en automatiseren. Terwijl u ontspannen achterover leunt, zorgt uw intelligente thuis voor alle andere zaken. Geniet u van meer veiligheid, een hoger niveau van comfort en bespaart u daarbij ook nog eens energie.

MODERNE TECHNIEK HEEL SIMPEL

Met de individuele regeltechniek voor de woning wordt niet alleen het wooncomfort verbeterd, zij helpt tevens energie te besparen.

Het begrip SmartHome betekent letterlijk vertaald "intelligent huis" en beschrijft het weldoordachte netsysteem van huistechniek en huishoudtoestellen. Als SmartHome gebruiker
is er voor u een geïntegreerde regeltechniek voor de woning ter beschikking waarmee u talrijke toestellen kunt regelen en automatiseren.

De techniek is relatief complex, maar heel simpel te bedienen. Via een app regelt u de verschillende toestellen – zo kunt u bijvoorbeeld vanaf elke locatie de verwarming in afzonderlijke ruimtes regelen. En terwijl u in de zon ligt, bekijkt u even en passant de solaropbrengst van uw zonne-energie installatie. Of u maakt voor een installateur de diagnose van uw verwarmingssysteem op afstand mogelijk zodat er geen extra afspraak voor een bezoek hoeft te worden gemaakt.

Infographic smarthome

Stelt u uw geheel persoonlijk weekprogramma in: Met SmartHome apps bepaalt u, wanneer het in uw badkamer aangenaam warm dient te zijn en wanneer u hier energie wilt besparen doordat u bijv. op de dag de temperatuur in uw badkamer weer verlaagt. U kunt bovendien het milieu extra ontzien en uw energiekosten verlagen doordat u heel comfortabel vanaf uw smartphone de temperatuur in uw watervoorraadvat lager kunt instellen. Want als u niet thuis bent, hoeft u ook geen hoge warmwatertemperaturen voor een compleet volle badkuip stand-by te hebben.

In de zomer kunt u uw ventilatie zodanig instellen, de opgewarmde woning met de frisse nachtlucht af te koelen of tijdens een feest de luchtverversing te vergroten. En tot slot kunt u per geofencing zelfs plaatsgerelateerde regels vastleggen: U bent al dagen niet thuis geweest? Per GPS weet uw verwarming nu te allen tijde waar u zich op dat moment bevindt en schakelt de verwarming automatisch lager indien u bijv. een paar dagen op zakenreis bent.

MET SMARTHOME IS BIJNA ALLES MOGELIJK

SmartHome maakt uw thuis slimmer. En ontwikkelt zich continu verder.

Met een gebruiksvriendelijk app kunt u uw individueel woonklimaat waarbij u zich goed voelt regelen. Maar SmartHome kan nog meer. Het is een integraal concept waarin de energievoorzienings- en verbruiksregeling met alle huishoudtoestellen en verlichtingen is geïntegreerd. Daartoe tellen entertainment-elektronica, bewakings- en veiligheidsinstallaties, automatische jaloezieën, verwarmingsinstallaties en alle communicatietechnische installaties.

Tablet bedienen in een smarthome

Bewaakt u met behulp van sensoren, voelers en camera’s uw thuis en dat 24 uur per dag, zeven dagen in de week. En tevens de bediening van al uw huiselektronica, keukenapparatuur en entertainment-elektronica is op ieder moment mogelijk. Afzonderlijke componenten kunnen daarbij individueel worden gekoppeld. Indien gewenst kunt u meerdere verrichtingen plannen of wijzigen. Uw SmartHome past zich perfect op u aan.

DE KOSTEN – IS SMARTHOME DE MOEITE WAARD?

Meer comfort, meer veiligheid en minder stookkosten. SmartHome biedt voor veel disciplines intelligente oplossingen.

De kosten voor SmartHome zijn net zo verschillend als de toepassingsmogelijkheden. Indien u uw verwarming en ventilatie op afstand wilt regelen en bewaken, dan kunt u dat met een kosteloze app. Dan is uw verwarming alleen in bedrijf, indien het ook werkelijk nodig is en u verlaagt daarmee effectief uw stookkosten.

Indien er meerdere technische toestellen met elkaar dienen te communiceren of u wilt complexe processen plannen, dan heeft u een aparte besturingseenheid nodig alsmede verschillende zenders en ontvangers, en dat komt in de kosten tot uitdrukking. Zo zijn SmartHome-geschikte toestellen, zoals bijv. LED-lampen met een ontvanger, vaak duurder dan gebruikelijke lampen. De extra techniek komt dan tevens in de prijs tot uitdrukking.

Vaak moet u uw huis of appartement met besturingseenheden uitrusten, die extra geld kosten: Voor lampsystemen heeft men een zogenoemde bridge nodig opdat de toestellen met elkaar kunnen communiceren, en voor verwarmingssystemen heeft men de respectievelijke interfacemodules en bedieningsmodules nodig, opdat uw verwarming tevens online kan gaan.
Bijgevolg is het aan het begin qua aanschafkosten meestal iets duurder om met het huis of appartement op SmartHome over te stappen. Op de langere termijn zorgen echter een stijging van de efficiëntie en een hoger niveau qua wooncomfort ervoor dat een dergelijke investering zeker de moeite waard is.

SmartHome biedt veel voordelen. En veel mogelijkheden. Desondanks dient er op een aantal zaken te worden gelet.

Teneinde SmartHome te kunnen gebruiken heeft u een smartphone of tablet met internettoegang alsmede een besturings-app nodig. Opdat uw toestellen met elkaar kunnen communiceren heeft u een lokale schakelcentrale nodig die alle geïntegreerde toestellen verbindt. Per WiFi en speciale draadloze standaards gebeurt dat, zoals het begrip al zegt, vaak draadloos. Let u er echter op dat de schakelcentrale compatibel is voor veel toestellen, zo kunt u uw SmartHome op ieder moment zonder problemen uitbreiden.

Hoe slim ook uw thuis kan worden, komt u het snelste te weten in een persoonlijk gesprek met een adviseur.